Görög szigetek

Utaznál, de még nem döntötted el hova?



Akkor ez a te helyed, az alábbiakban csupa-csupa (utazási) kedvcsináló videókat nézegethetsz .... 

Autóval utazol Görögországba? Csatlakozz FB csoportunkhoz!
Saját szervezésű utazások - Telegram csatorna: DIY Trip

Sokszor jártam már Görögországban, de csak egy viszonylag kis szeletét ismerem az országnak. Gondolom hozzám hasonlóan te is szeretnéd bejárni az országot, előtte azonban érdemes kicsit tájékozódni, hogy hol, mit láthatunk. 

És, ha egy vidék megtetszik, akkor ott akár hosszabb időt is eltölthetünk.

Az alábbiakban linkelem azokat a videókat, amelyeket a különböző görög szigetekről találtam. Némi kis ismertetővel, térképes útmutatóval is ellátom a linkeket. 

Lefkada

Lefkada - a legjobb görög strandok és látnivalók szigete. Lefkada-szigete (Lefkas) egy gyönyörű zöld sziget Görögország nyugati partján. Érintetlen és békés fenyőerdős hegyekkel, látványos strandokkal és a Jón-tenger meleg türkiz vizeivel körülvéve.
A sziget nagy előnye, hogy autóval is megközelíthető, nem kell feltétlenül kompozni.
  

Térkép: ITT TALÁLHATÓ.

Korfu

Korfu (Kerkyra) Görögország egyik legszebb szigete, az ország északnyugati részén fekszik, szemben az albán partokkal. Korfu egy nagy multú sziget, amely már az ókorban is fontos szerepet játszott a görög kultúrában és hagyományokban. Korfu szigete évente több mint egymillió turistát vonz, és a nyári vakáció kedvelt célpontjává vált. A történelmi és vallási emlékek, a festői falvak, a gyönyörű természet és a strandok nehezen felejthető emlékeket kínálnak az idelátogatóknak.
  

Térkép: ITT TALÁLHATÓ

Paxos és Antipaxos

Paxos egy csodálatos sziget a Jón-tengerben, földrajzilag Korfutól délre található. Ez egy intenzív kozmopolita stílusú hely a sok jachtnak köszönhetően, amelyek nyáron kikötnek a kikötőiben. Paxi sziget leginkább a csodálatos, egzotikus kék színű strandjairól híres. Gaios, Lakka és Logos a sziget három falva, hagyományos építészettel és pihentető tengerparti sétányokkal. A sziget üdülésre vagy egynapos kirándulásra látogatható Korfuról és Pargáról. 
Antipaxos szigete, más néven Antipaxi, a legkisebb a Jón-szigetek között, és Paxi településhez tartozik. A Paxostól 3 kilométerre délre található Antipaxos szigete mindössze 5 négyzetkilométernyi területet foglal el. Antipaxos szigete híres gyönyörű strandjairól, és Görögország legjobb úszási és sznorkelezési lehetőségeit kínálja.


Kefalonia

A Jón-tenger legnagyobb görög szigete. Az alábbi videóban egy szubjektív útinaplót nézhetsz végig. Kiindulás alapnak ez nagyon jó, a többi rajtad múlik... 


Térkép: ITT TALÁLHATÓ

Zakinthosz

Ki ne hallott volna már az egyik leghíresebb görög szigetről? 
Itt van egy kis autentikus ismertető ....


Térkép: ITT TALÁLHATÓ




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A vendégmunkás invázió - 2024

Autóval Görögországba (HU-RO-BG-GR útvonalon)

Vendégmunkás invázió - 2